За мен

Аз съм Десислава Христова - психолог и когнитивно-поведенчески терапевт.

Работата ми е насочена към това, да помагам на клиентите в преодоляването на трудни житейски ситуации или в справянето с различни емоционални състояния и разстройства.
Но опита ми в терапията не идва само от книгите, учебниците и многобройните тренинги, в които съм градила себе си като личност и терапевт.
Опитът ми идва от „първоизточника”, т.е. от мен самата.
Благодарение на житейския си опит и трудностите през които преминах, различните си емоционални състояния, тревожност и т.н. ,преминах ги и се справих, реших че трябва да предам този опит на хората с подобни затруднения.

Дълги години градих кариера в друга област, която също беше свързана с комуникация и управление на много хора, постигнах върховата точка там и пак бях неудовлетворена.
Докато един ден дойде просветлението, при поредната си среща с психолог осъзнах че съм готова да направя рязък завой в живота и кариерата си. Завърших психология, минах през ужасно много обучения, работих и градих себе си като личност и ето ме тук да помагам на вас хората. Най накрая постигнах пълно удовлетворение и намерих себе си през тази си мисия.Какво друго постигнах много решени случаи, много доволни клиенти, благодарности и усмивки това са за мен незаменими преживявания, защото най накрая открих себе си , ще помогна и на вас.
И, не на последно място, не е задължително терапията да е дълга – понякога е достатъчен един откровен разговор, друг път само няколко срещи, при някои случаи са необходими седмици или месеци, а има и хора, които предпочитат да ходят редовно, защото това им носи успокоение.
Това изцяло зависи от конкретния човек в неговия уникален контекст.
Не винаги е необходимо да се провеждат дългосрочни терапии и не е нужно да чакаме „до последно“, за да потърсим помощ. Доста често една странична, но и професионална гледна точка може да ни е полезна, за да сложим в ред собствените си емоции. А в случаите, когато се налага терапия или редовни срещи, е важно да започнем колкото може по-рано.
Най-хубавото е, че консултацията с психолог е полезна и при обикновени житейски ситуации, когато нещо просто ни тежи. И ползите от него могат да бъдат съвсем простички, отпускащи и човешки.

Малко информация за моето обучение:
Завършила съм магистърска степен, както и следдипломна квалификация във ВСУ” Черноризец Храбър” със специалност психологично консултиране

Обучения и практики:
  • Майсторски клас при проф.д.пс.н.Лариса Цветкова „Методология за създаване на програми за профилактика на здравето
  • Майсторски клас при проф.д-р Марко Джанини „Психодиагностика на личностови разстройства Five Factor Model(FFM)q MMPI-2, SWAP-200 and the Psychodynamic Diagnostic Manual(PDM)
  • Практическо обучение в „Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи”
  • Обучение на базови и високоспециализирани умения за психодиагностика с Тематично-аперцептивен тест при психично здраве и психични заболявания
  • Обучение за работа с Тематично –аперцептивен тест – класическа парадигма
  • Обучение за психодиагностика с  Картинно-фрустрационен тест на Розенцвайг